ROTARY | DONALD MCDONALDS

Rotary Rally sponser van het Ronald McDonalds huis.

Succesvolle 14e editie van de Rotary Rally van de Rotaryclub Zwijndrecht Waal!

Zaterdag 17 september jongstleden heeft voor de 14e keer de Rotary Rally van Rotaryclub Zwijndrecht Waal en Devel plaatsgevonden. Deze recreatieve puzzelrit doet vooral een appèl aan de opmerkzaamheid van de deelnemers en vooral niet aan de paardenkrachten onder de motorkap. Net als bij de voorgaande edities stond de rally in het teken van een goed doel. Dit jaar was dat S.V. GIO opgericht door oud-voetbalinternational en trainer van Feyenoord Giovanni van Bronckhorst. Deze stichting verzorgt een naschools sport- en onderwijsproject voor kinderen uit groep 7 en 8 met een leerachterstand. De kinderen werken één keer in de week na schooltijd aan begrijpend lezen, spelling en rekenen. Ze worden begeleid door een geschoold docent en studenten van de PABO.

Organisator Rotaryclub Zwijndrecht Waal en Devel, Ames Autobedrijf en AA Lease sloegen de handen ineen voor S.V. GIO. Zo kon de Rotaryclub dankzij vele gulle giften van de sponsoren en inschrijfgelden van meer dan 80 deelnemende teams een mooie cheque aanbieden ter waarde van € 9.000 en als klap op de vuurpijl overhandigden Ames en AA Lease een Volkswagen up! met bijbehorend leasecontract. S.V. GIO kan de opbrengst van de rally goed gebruiken voor de begeleiding van leerlingen en financiering van geschoolde docenten. De officiële overhandiging aan Giovanni van Bronckhorst vindt binnenkort plaats.

Net als vorig jaar werd gestart bij het complex van Ames Autobedrijf in Zwijndrecht. Dit jaar werden de deelnemers getrakteerd op een prachtige tocht door de Alblasserwaard én op schitterend weer. Veel gelegenheid om daar van te genieten was er echter niet. De uitzetters hadden namelijk ook dit jaar weer een leuke en creatieve route uitgezet, waarbij sommige opdrachten menig team behoorlijk wat hoofdbrekens bezorgden. Aan de rally kon ook dit jaar met een 'gewone’ auto in de Tourklasse worden meegedaan of met een 'classic car’ in de Vintageklasse.

De prijzen werden uitgereikt tijdens de druk bezochte afsluiting in de showroom van Ames. Daar werd onder het genot van een hapje en een drankje, ook dit jaar wederom uitstekend verzorgd door Grand Bras, nog lang nagepraat over het verloop van de rally en de 'instinkers' waarop de deelnemers ook dit jaar weer door de uitzetters waren getrakteerd.

Winnaar van de Tourklasse en van het algemeen klassement:

1. Agnes Lieve-van Rijswijk en Carla de Jong-van Rijswijk

2. Wim de Hoog en Tomas de Hoog

3. Luc de Hoog en Erik de Hoog

Winnaars van de Vintageklasse:

1. Marc van de Weerd en Marc Lommers

2. Dolf Beins en Erik Salentijn